NIEUWS 

Mobirise

Waarom is een multi bassissupletie?
Ongeveer een kwart van de bevolking voldoet aan de 
Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad. De Richtlijnen Goede Voeding zijn afgestemd op het behalen van de ADH – de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid. De ADH is in de jaren dertig van de vorige eeuw in het leven geroepen ter voorkoming van ernstige nutriëntentekorten bij de bevolking.
Nederlanders eten dus onvoldoende groente en fruit om in hun dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen te voorzien. Wanneer 75 procent de doelstellingen anno 2015 niet haalt, loopt deze groep dus onherroepelijk tegen ernstige tekorten aan. Bij deze mensen is basissuppletie met vitaminen, mineralen en omega-3-supplementen sowieso sterk aan te bevelen.
Lees artikel: Klik hier !

Griep, koorts of verkoudheid? 
Dit kun je doen ter ondersteuning of ter preventie:
Griep, koorts, verkoudheid…het heerst weer. Krijg je tijdens de wintermaanden hier regelmatig mee te maken? Druk de symptomen dan niet meteen de kop in door middel van medicijnen of koortsverlagende middelen. Koorts kan namelijk ook een zelfreinigend effect hebben. Laat koorts dus zijn gunstige werking uitoefen en zorg intussen goed voor jezelf door te rusten en veel water en biologische kruidenthee te drinken. Het zelfgenezend vermogen kun je ook een extra duwtje in de rug geven. Weten hoe? Lees artikel: Klik hier 

Mobirise
Mobirise

Zelf havermout masker maken bij een vochtarme huid
Havermout heeft vele gezonde eigenschappen en is inmiddels niet meer weg te denken uit de gemiddelde Nederlandse keuken. Ook in de badkamer doet havermout steeds vaker haar intrede. Havermout kan de droge, jeukende huid tot rust brengen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen is dit in het badwater strooien. Of je doet de havermout in een washandje, even natmaken, goed uitknijpen en op je lichaam aanbrengen. Even laten intrekken en opdrogen, niet afspoelen.
De vetten uit havermout versterken namelijk de huid en zorgen ervoor dat je huid minder vocht verliest. Bovendien zorgen de vezels in havermout ervoor dat de huid vocht aan kant trekken en ook vast weet te houden. Wil je alleen je gezicht behandelen? Ga dan voor een zelfgemaakte havermout masker met jojobaolie en honing. Lees artikel: Klik hier !

Eet dit niet als je hooikoorts hebt ! 
Bij mensen met hooikoorts komt er te veel histamine vrij. Een stof die je ook in voeding vindt. Wie hooikoorts heeft én histaminerijke voeding eet, zorgt voor nog meer histamine in het lichaam. De oplossing: voedingsmiddelen met histamine vermijden in de hooikoortsperiode. Met deze praktische tips is dat niet moeilijk. Lees artikel: klik hier 

Mobirise
Mobirise

Zon?  denk ook eens aan zout!
Zodra de zon begint te schijnen in het voorjaar rennen we als een dolle naar buiten, Hup, snel de tuin in. De tuinstooelen naar buiten – met je neus in de zon. Of de wandelschoenen aan en lopen. Dat is natuurlijk allemaal geweldig, maar je huid en je voeten (blaren!) zijn soms wat minder blij met die dadendrang. Hoe versterk je je lichgaam van binnenuit? Lees artikel: Klik hier ! 

Vitamine B12- tekort mogelijk na langdurig slikken maagzuurremmers
Langdurige maagzuurremming met ppi's kan zorgen voor een tekort aan vitamines en mineralen. Bijwerkingencentrum Lareb ontving onder meer meldingen van hypomagnesiëmie, ijzerdeficiëntie en tekort aan vitamine B12. Bijbehorende klachten treden in de regel sluipend op, wat het lastig maakt ze als bijwerking te herkennen.
Lees artikel: Klik hier  

Mobirise
Mobirise

Glutenvrij eten: tien signalen waarom dit een goed idee voor je kan zijn
Onlangs in mijn werkvakantie probeerde ik het weer eens: ik at voor de variatie een (spelt)boterham dik belegd met avocado en tomaatjes. Helaas; binnen twee uur had ik buikpijn. Darmpijn noem ik dat. Mijn darmen protesteerden duidelijk tegen het gluten in de boterham. Soms kan ik probleemloos een (spelt)boterham eten, maar soms ook niet. Veel lauw water drinken en veel bewegen is dan de enige oplossing. Veel mensen lopen rond met buikpijn en een opgeblazen gevoel, maar omdat het niet altijd gebeurt bij het eten van brood of pasta herkennen ze de veroorzaker niet. Gluten kan trouwens nog meer problemen geven behalve darmpijn. Vandaag tien ervan eens op een rijtje. Herken je ze? Schrap gluten dan eens een tijdje. Er kunnen wonderen gebeuren! Lees artikel: Klik hier !

Waar is je melatonine in de lente en zomer?
Nu het buiten heel lang licht is, lijkt het of inslapen steeds lastiger wordt. Lijkt dat maar zo? Nee! Door de lange zomeravonden start de aanmaak van melatonine ook later. Je voelt je minder snel slaperig en slaapt slechter in. Maar die wekker … die gaat de volgende ochtend net zo vroeg. Hoe zit het met melatonine in de zomer? En is extra melatonine uit een potje dan een aanrader? Lees artikel: klik hier ! 

Mobirise
Mobirise

Wat kun je doen tegen oorsuizen? 
Niemand hoort een geluid, alleen jij. Nooit is het écht stil, want er is altijd dat gesuis, gepiep, gebrom, geklop of gesis. Om gek van te worden en funest voor je nachtrust, concentratie en je gemoedstoestand. Wat kun je doen als je last hebt van oorsuizen? We vroegen het KNO-arts Diane Smit van het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Lees artikel: Klik hier ! 

Eten van suiker grote invloed op menstruatie 
Heb je in de week voor je menstruatie altijd trek in zoet? Dan moet er eigenlijk een alarmbel gaan rinkelen. Volgens gynaecoloog en orthomoleculair arts Barbara Havenith heeft het eten van suiker grote invloed op je menstruatiecyclus: “Het eerste advies dat ik aan vrouwen geef, is het schrappen van toegevoegde suikers uit hun voedingspatroon.Lees artikel: Klik hier ! 

Mobirise
Mobirise

Waarom Gember zo gezond is

Februari roepen we uit tot gembermaand. Niet alleen omdat gember een perfect middeltje is tegen griep en verkoudheid en het je verwarmt wanneer het buiten vriest, maar ook omdat deze specerij in februari geoogst én vermeerderd kan worden. Pak meteen een schoteltje en ga van start! Lees artikel: Klik hier

Waarom technologie ons gestresst maakt
 We leven in een digitaal luilekkerland. Je kunt het zo gek niet bedenken en er is wel een uitvinding voor om het makkelijker te maken. Van maaltijdboxen tot e-bikes en van navigatie tot smartphones. Ondanks deze overdaad aan gemak, lijken we gestrester dan ooit. Hoe kan dat?
Vernuftige uitvindingen genoeg, maar stressgerelateerde klachten nemen alleen maar toe. Eén op de acht werknemers heeft te maken met een burn-out en volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is een depressie in 2020 de op één na belangrijkste ziekte. Ze voorspellen zelfs dat het tien jaar later, in 2030, de belangrijkste ziekte is. Dat klinkt nu nog als de verre toekomst, maar echt ver weg is het niet meer. Hoe kan het dat we ondanks al het gemak dat we hebben, gestrester dan ooit lijken? Psychiater Witte Hoogendijk legt het uit. Lees artikel: Klik hier ! 

Mobirise
Mobirise

Zo gezond is knoflook
Of vampieren er echt van op de vlucht slaan is de vraag, maar dat knoflook heel gezond is, staat als een paal boven water. Net als het feit dat deze bol zich heel makkelijk laat verbouwen. Kwestie van nu knoflookteentjes in de grond stoppen en volgend voorjaar hele bollen oogsten. Lees artikel: klik hier 

Hoe voeding bijdraagt aan de ondersteuning van gewrichten ( deel 2)
Twee weken geleden publiceerden we een artikel over het feit dat ruim 1,4 miljoen Nederlanders kampen met gewrichtsklachten. Vandaag deel 2 over hoe voeding hierbij kan helpen. We gaan in op de andere 3 stofwisselingsprocessen die je met voeding goed kunt beïnvloeden bij gewrichtsklachten. Lees artikel: Klik hier !  

Mobirise
Mobirise

Dit is de relatie tussen diabetes en het hart
Ruim 60 procent van de mensen met diabetes heeft een hart- en vaat gerelateerde aandoening. Dit meldt het CBS op basis van een nieuwe analyse met cijfers uit de Gezondheidsenquête en het register verstrekte geneesmiddelen. Welke aandoeningen en klachten komen vaker voor bij mensen met diabetes type 2? En wat kun je eraan doen?
Als je diabetes type 2 hebt, heb je meer kans op hart- en vaatziekten dan mensen zonder diabetes type 2. Dat is bekend. Nu zijn daar cijfers aan te koppelen en blijkt dat mensen met diabetes type 2 ook andere gezondheidsproblemen vaker hebben. Lees artikel: Klik hier

Natuurlijk opgroeien van baby tot jongvolwassene 
Vanaf de geboorte gaat een kindje door verschillende ontwikkelingsfasen heen. Deze kunnen worden ingedeeld in zeven groepen.
Baby (0 tot 1 jaar)
Dreumes (1 tot 1,5 jaar)
Peuter (1,5 tot 4 jaar)
Kleuter (4 tot 6 jaar)
Schoolkind (6 tot 12 jaar)
Puber (12 tot 17 jaar)
Jongvolwassene (17 tot 22 jaar)
Lees artikel: klik hier ! 

Mobirise
Mobirise

Waarom een dosering hoger dan de ADHD? 
Doseringen van vitaminen en mineralen in voedingssupplementen liggen vaak hoger dan de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) ook wel Referentie-Inname (RI) genoemd. Dit is om rekening te houden met een verhoogde behoefte doordat je bijvoorbeeld ouder wordt, zwanger bent of heel fanatiek sport. Maar ook door stress of langdurig medicijngebruik kan de behoefte hoger zijn. En een hogere dosering kan een meer optimale situatie geven. Lees artikel: Klik hier !

Wat is een gluut?

Wat is een gluut en hoe herken je hem in de supermarkt? | Zo zit dat!
Gluten lijken wel overal te zijn. In brood, soep, sauzen en koekjes. Maar wat is een gluut eigenlijk? En hoe herken je hem in de supermarkt?

Mobirise

Dossier voeding bij Candida Schimmelinfecties ( Candida)  
Welke voeding kun je het beste gebruiken?
Hoe ga je om met voeding bij schimmelinfecties? In onze vorige post bespraken we 10 voedingsmaatregelen om een schimmelinfectie tegen te gaan. Maar welke voeding kun je het beste wel gebruiken? Wetenschappelijke inzichten geven aan dat de onderstaande 15 voedingstips belangrijk zijn bij de aanpak van schimmels in het lichaam, waaronder Candida albicans. Lees artikel: Klik hier ! 

(Extreem) haarvlies bij vrouwen:
 geen paniek, wel actie
Regelmatig ontvang ik mails van vrouwen die (soms) bijna in paniek zijn: “Marjolein, ik heb last van extreem haarverlies. Help, wat kan ik doen voordat ik helemaal kaal ben?” Hoogste tijd voor een artikel over meer dan normale haaruitval bij vrouwen.Lees artikel: Klik hier !  

Mobirise
Mobirise

Slaapproblemen door  schommelende bloedsuikerspiegel
Veel vrouwen 40+ hebben problemen met goed slapen. Ofwel ze vallen moeilijk in slaap en liggen eerst uren wakker ofwel ze vallen als een blok in slaap maar worden ergens tussen 3 en 4 uur wakker, waarna ze niet meer in slaap kunnen komen. Sommigen kunnen er de klok op gelijk zetten. Herken je dit? Lees artikel: Klik hier !

Energie op je bord: negen tips om meer voedingsstoffen binnen te krijgen
Ik zeg voor de grap wel eens: ik tel geen calorieën maar voedingsstoffen. Die vallen natuurlijk niet te tellen maar ik bedoel wel serieus dat ik erop let of ik genoeg variatie aan voedingsstoffen binnen krijg. Alleen volop variatie zal me op termijn volop energie blijven geven. Overigens zijn er heel veel voedingsstoffen die we nog niet kennen. De voedingswetenschap staat pas in de kinderschoenen; ze ontdekken iedere dag nog nieuwe stofjes in appels en peren. Gelukkig weten die appels en peren zelf wel wat er aan stofjes nodig zijn om ze tot een appel of een peer te maken. Lees artikel: Klik hier

Mobirise

Fructose: de snelste route naar veroudering en chronische ziektes
Dat suiker ongezond is kun je tegenwoordig overal lezen en leren (en voelen in je lichaam als je een beetje oplet) maar hoe zit dat met fructose? Fruit bevat ook fructose en dat is toch gezond? Dus dan zal fructose toch gezonder zijn dan suiker? Ik begrijp het helemaal als je dit denkt maar het is maar gedeeltelijk waar. En zit de fructose verstopt in High Fructose Corn Syrup (HFCS) dan is het ronduit gevaarlijk voor je gezondheid en dus oppassen geblazen. Lees artikel: Klik hier ! 

Mobirise
Mobirise

Xeno-oestrogenen: een tsunamini van hormoonverstorende stoffen 
Als je aan een groep vrouwen vraagt of ze persoonlijk een vrouw kennen met kanker, dan gaan veel handen omhoog. Een op de drie vrouwen in Nederland krijgt vroeg of laat te maken met kanker. Ik vind dit een ongelooflijk cijfer en vraag me steeds af waarom er niet veel méér aan preventie wordt gedaan. In Nederland leven we in een tsunami van xeno-oestrogenen die onze gezondheid bedreigen, van vrouwenkwaaltjes tot allerlei vormen van kanker. Het goede nieuws is dat we zelf veel kunnen doen om dit te voorkomen. Lees artikel: Klik hier !

Wat je kunt doen om een tekort aan jodium aan te vullen
  Wereldwijd behoort jodium tot één van de meest voorkomende voedingstekorten. Mogelijke symptomen die duiden op een jodiumtekort zijn onder andere vermoeidheid, spierkrampen, gewichtstoename, droge huid of constipatie. Maar wat kun je doen om een jodiumtekort tegen te gaan? Lees artikel: Klik hier !
 

Mobirise
Mobirise

Afvallen: waarom je dikker wordt van light producten
Afgelopen week werd ik gevraagd om als expert en ervaringsdeskundige mijn visie te geven op een gezond leven op de site van Linda de Mol. Het ging om de actie Linda.lijnt, want Linda probeert dit voorjaar weer enkele kilo’s af te vallen zoals zoveel vrouwen. De titel van het interview is geworden: “Leven op 1500 calorieën houdt niemand vol”. Linda zelf bevestigde gelijk deze stelling want ze vlogde de dag erop dat ze enorm uit de band gesprongen was tijdens een etentje en daar veel te veel had gegeten. Lees artikel: klik hier 

Candida
Candida? Blijf zelf de baas in je darmen!
Afgelopen dinsdag moest ik starten met een antibioticakuur tegen een hardnekkige, foute bacterie in mijn mond. Daar was ik niet blij mee. Een antibioticakuur pakt al het “leven” aan, het woord zegt het ook: anti-bio betekent anti-leven. Naast die ene slechte bacterie in mijn mond, doodt het ook alle goede  bacteriën, niet alleen in mijn mond maar ook in mijn darmen. Ik ben dus vorige week al begonnen met een probioticakuur die de goede bacteriën moet ondersteunen en het “leven”  in mijn darmen terug moet brengen. Anders kan ik wachten op gezondheidsproblemen. Mijn darmen zijn het hart van mijn gezondheid en dat weet ik.  Artikel lezen: Klik hier !

Mobirise
Mobirise

Het brede werkingsspectrum van Vitamine D
Effectief bij inflammatie en pijn
Het staat buiten kijf dat het dagelijks innemen van extra vitamine D onontbeerlijk is, zeker in een periode met schaars zonlicht. De noodzaak van vitamine D binnen de bothuishouding en het immuunsysteem zijn inmiddels wel bekend. Lees artikel: klik hier !

Waarom je  kind beter thee dan vruchtensap kan drinken
Wat kunnen kinderen het beste drinken?
Lees het artikel: Klik hier ! 

Mobirise
Mobirise

Opgeblazen buik? 25 makkelijke tips om er mee te beginnen
Heb jij vaak last van een opgezette buik? Lees hier 25 tips waarmee je dit kan voorkomen. Probeer er een aantal uit en kijk wat voor jou werkt. Lees het artikel: Klik hier !

Minder eten goed voor biologische klok
Wist u al dat minder eten goed is voor de biologische klok? Volgens nieuw onderzoek in Cell is calorische restrictie de sleutel. #livingquality #gezondouderworden. Lees het artikel: klik hier ! 

Mobirise
Mobirise

Hoe voeding bijdraagt aan de ondersteuning van gewrichten ( deel 1 ) 
Naar schatting kampen 1,4 miljoen Nederlanders met gewrichtsklachten. De meest voorkomende aandoeningen zijn reumatoïde artritis, artrose, jicht, fibromyalgie en osteoporose. Bij deze aandoeningen raken botweefsel, kraakbeen en/of bindweefsel beschadigd. Dit geeft klachten als stijfheid, gewrichtszwellingen en -ontstekingen, pijn en gewrichtsmisvormingen.
Voedingsaanpassing is altijd gunstig
Er zijn een zestal stofwisselingsprocessen bij gewrichtsklachten betrokken die je met voeding goed kunt beïnvloeden. Lees artikel: Klik hier !

Extra moe door de wintertijd? Dit kun je doen
Lig je ’s avonds voor apegapen op de bank? Grote kans dat dit komt door de wintertijd. Het kan je biologische klok flink in de war schoppen, waardoor je je somberder voelt, minder energie hebt en slechter slaapt. Met deze tips ga je vol energie de donkerste en koudste dagen van het jaar in. Lees artikel: klik hier !  

Mobirise
Mobirise

Mango aan te bevelen bij PDS
Prikkelbare darmsyndroom (PDS) is de meest voorkomende aandoening van het maagdarmkanaal. Uw cliënt zou wel eens baat kunnen hebben bij 200 tot 400 gram mango per dag.
Lees het artikel: klik hier !

Heerlijke lijnzaadcrackers zelf maken

 Mijn favoriet zijn deze lijnzaadcrackers, dus die deel ik vandaag met je. Supermakkelijk om te maken en perfect voor ontbijt (en lunch eigenlijk ook) Mijn favoriete beleg is avocado met een gebakken eitje, maar de crackers zijn ook top met wat kaas of een lekkere homemade tonijnsalade.Meer lezen : klik hier  

Mobirise
Mobirise

Voedingsstoffen die je (huid )mooier maken
De relatie tussen voeding en huidproblemen is door artsen heel wat jaren genegeerd. Maar wat wij eigenlijk al wel wisten en wat nu ook op grote schaal bewezen wordt, is dat voeding en je huid niet los van elkaar staan. Suikers bijvoorbeeld werken puistjes én rimpels in de hand. Antioxidanten kunnen je huid juist beschermen. Welke voedingsstoffen staan op mijn lijstje favorieten met stip bovenaan? Artikel lezen: Klik hier !

Premenstruele klachten
Hoofdpijn, acné, vermoeidheid, irritatie, misselijkheid of opgezwollen buik en borsten. Het zijn premenstruele klachten waar veel vrouwen last van kunnen hebben. Maar hoe zorg je voor verlichting?
Wij geven je 10 tips die jou hierbij kunnen helpen.
Lees artikel: klik hier !  


Mobirise
Mobirise

Gevulde boekweit pannekoekjes
Een heerlijk recept met lekker pannekoekjes voor jezelf of de kids.
Recept lezen: Klik hier !

Cholesterol verlagen met je voeding: tien lekkere tips Cholesterol verlagen met je voeding; tien lekkere tips
Een vraag die regelmatig terugkomt is: “Marjolein, hoe verlaag ik mijn cholesterol met mijn voeding?”. Een goede vraag want cholesterolverlagers hebben vrijwel altijd ongewenste bijwerkingen. Ik vertel je er vandaag alles over. Lees artikel: Klik hier !

Mobirise
Mobirise

Wat is een schrale en schilferige huid ? 
Van kleine, droge plekjes tot hele delen van de huid die ruw aanvoelen, inclusief barstjes in de huid: een schrale huid herken je al snel. Naast dat de huid ruw en pijnlijk aanvoelt, kunnen schrale plekken op de huid ook rood worden en gaan schilferen. Hoewel het niet gevaarlijk is, kan een schrale huid wel vervelend en zelfs pijnlijk zijn.
Zo kunnen schrale, droge voeten pijn doen, omdat er sokken tegenaan schuren en schoenen strak omheen zitten. En droge ellebogen gaan irriteren, omdat dit lichaamsdeel veel op de tafel steunt. De huid ziet er vaak ook anders uit als die schraal is. Neem de elleboog: die is vaak rimpelig en donkerder dan de rest van de huid. 
Lees artikel: Klik hier 

Goede vetten 
Hoogste tijd om te schrijven over vetten. Ik denk dat veel vrouwen zo moe zijn omdat ze te weinig vetten eten. Vetten zijn je energieleveranciers.
Kies echter wel voor de  gezonde vetten.
Lees het artikel: klik hier ! 

Mobirise
Mobirise

Wat een gezonde leefstijl met je spijsvertering kan doen
Je eet weinig geraffineerde koolhydraten, voldoende groente en fruit en drinkt voldoende. Ook beweeg je regelmatig (wandelen, sporten) en ga je op tijd naar bed. Toch heb je het gevoel dat je nog steeds weinig energie hebt/ niet fit bent. Hoe kan dit komen? 
Lees artikel: Klik hier !

5  Superfoods voor mensen met diabetes 
Bij superfoods denk je waarschijnlijk aan chiazaad, goijbessen en hennepzaad. Minder geroemd, maar minstens zo bekend zijn deze vijf superfoods. Gezond voor iedereen, maar nog eens éxtra gezond voor mensen met diabetes. Neem dit lijstje mee naar de supermarkt en vul je keukenkastje en koelkast met deze producten. Lees artikel : klik hier 

Mobirise
Mobirise

Geen pillen maar voeding !
Word leider van je lijf en je leven
Geen pillen en spuiten, maar voeding en leefstijl als medicijn. Het zou de toekomst van ons gezondheidssysteem kunnen worden. Als we met z’n allen eindelijk eens af durven te stappen van dat makkelijke voorschrijven van medicatie. Lees artikel: Klik hier !

Wondgenezing
Na een operatie heeft je lichaam de juiste voeding nodig voor het herstel van de weefsels. Een operatie vergt namelijk veel van je lichaam en zorgt ook voor stress. Hoe zorg je voor een sneller herstel van de wond? Wij geven je 7 tips die jou gaan helpen om de wond sneller te laten genezen.Lees artikel: klik hier 

Mobirise
Mobirise

Spastische darm : de 16 beste tips bij spastische darm syndroom
Explosieve diarree, obstipatie, buikkrampen, veeg-voor-altijd-poep, winderigheid of een maag die maar niet stil kan zijn. In veel gevallen van het spastische darm syndroom kunnen deze symptomen voorkomen en elkaar afwisselen. Een spastische darm is erg vervelend doordat hij soms onvoorspelbaar kan zijn. Dit kan je dagelijkse leven behoorlijk onderbreken waardoor het lastig is om alle dingen te doen die ervoor zorgen dat je een normaal leven kunt leiden.Artikel lezen: klik hier !

4 manieren om meer te begen zonder sportschool 
Genoeg bewegen is op elke leeftijd belangrijk. Maar om meer te bewegen hoef je niet meteen de sportschool in te duiken. Door deze eenvoudige manieren wordt het een eitje om calorieën te verbanden. En het levert je ook nog behoorlijk wat gezondheidswinst op. Dit doet het voor je gezondheid. Lees artikel: Klik hier 

Mobirise
Mobirise

De kracht van gezonde gedachtekracht 
De aandacht voor gezonde voeding stijgt de laatste jaren gelukkig enorm. Eindelijk beginnen we te beseffen dat we ons lichaam iedere dag opnieuw weer moeten opbouwen met de bouwstoffen die we door middel van onze voeding binnenkrijgen. Als je er bagger instopt kan je op den duur bagger verwachten. De voeding die we in onze mond stoppen speelt een belangrijke rol als het gaat om onze gezondheid maar er is méér dan alleen fysieke voeding. We onderschatten vaak de kracht van onze gedachten. Wist je dat er placebo operaties zijn gedaan, die net zo goed bleken te werken als echte operaties? Lees artikel: klik hier !

Eten we om te leven of leven we om te eten?
In mijn studententijd (lang geleden) ging er een grapje rond dat er drie maten condooms waren: large, extra large en kingsize. Welke stoere vent wil er immers aan de kassa van de drogist gespot worden met maatje small? Hier moest ik aan denken toen ik de enorme porties ijs, al dan niet met een berg slagroom, voorbij zag komen op de verschillende terrasjes tijdens mijn vakantie. Er schijnen alleen nog maar ijsjes in de maten large, extra large en kingsize verkocht te worden. En met de toename van de porties lijkt ons energieniveau recht evenredig af te nemen.  Lees artikel: Klik hier! 

Mobirise
Mobirise

Stress in de overgang : funest voor je gezondheid
Stress in de overgang: funest voor je gezondheid
Voor het eerst in de mensheid leren ouders van hun kinderen. We krijgen in één maand méér informatie binnen dan onze voorouders in hun hele leven en we slapen daarbij ook nog eens gemiddeld 1,5 uur korter dan zij. Het gevolg is dat we vaak niet eens voelen dat we gestrest zijn. Stress voelt als normaal. Een situatie van lekker ontspannen zijn, wat normaal zou moeten zijn, voelt als iets uitzonderlijks.
Stress is de grootste sloper van je gezondheid. Wat doet stress eigenlijk in je lichaam? Artikel lezen: Klik hier !

Feel good Chocolate drink 
 De titel geeft hier eigenlijk alles al weg. Een feel good chocolate drink. Je voelt je er niet alleen goed door omdat het al je chocoladeverlangens stilt zonder daadwerkelijk chocolade naar binnen te werken, maar het vult je buik ook nog eens goed dankzij de banaan. Lees artikel: Klik hier ! 

Mobirise
Mobirise

Suikers
Een hoog suikerverbruik kan leiden tot onder andere leververvetting, hart- en vaatziekten, jicht, osteoporose, oogziekten, ADHD, depressie en verslaving. Op zoek naar lichaamsvriendelijkere alternatieven is het niet makkelijk door het bos de bomen te zien. Wij hebben 9 alternatieven voor je op een rij gezet!
Lees het artikel: klik hier !

Gezondere variant ( Chocolade) Pepernoten
De winkels liggen al weken vol met al het lekkers dat bij de feestdagen hoort, maar pas aanstaande zaterdag komt Sinterklaas echt officieel in Nederland aan. Natuurlijk is er binnen een gezond voedingspatroon ruimte om te genieten van de lekkernijen die bij de Sinterklaastijd horen. Maar ik vind het ook leuk om te laten zien dat je deze ook op een gezondere manier kan bakken zonder in te leveren op smaak, maar vergeet ook niet het plezier. Want als ik terugdenk aan mijn eigen herinneringen als kind aan deze tijd van het jaar, had ik meer plezier in het bakken van de pepernoten (of zijn het nou kruidnoten ) dan het opeten ervan. Dus zoek versterking en zet je kind(eren) in om mee te helpen in de keuken. Dan is het ook nog eens binnen een mum van tijd klaar. En dan heb ik het nog niet eens gehad over die heerlijke geur die de hele dag nog blijft hangen in je huis. Lees artikel: Klik hier ! 

Mobirise
Mobirise

Lessen van de natuur: De herfst 
Vallende blaadjes, regenachtige dagen en de eerste kou in de lucht. De herfst dient zich weer aan met al zijn kleurenpracht. Het begin van een nieuw seizoen is altijd een mooie aangelegenheid om eens stil te staan bij jezelf en de balans op te maken. Het ritme van de natuur is daarbij een leidraad die je kan inspireren. Wat kun je bijvoorbeeld van de herfst leren? Lees het artikel en vind het uit. Klik hier !

Waarom ben ik zo moe?  
  4 vermoeiende oorzaken bij RA (reumatoïde artritis)
Veertig procent van de mensen met reumatoïde artritis (RA) is aanhoudend ernstig vermoeid. Dat is vier op de tien mensen met RA! De vermoeidheid treedt onverwachts op en slapen is niet altijd de oplossing. Heel frustrerend dus. Waarom zorgt reumatoïde artritis voor extreme vermoeidheid? En is daar iets aan te doen?
lees artikel: klik hier 

Mobirise

Openingstijden 

Informatie 

Adres

Onze winkel bevind zich aan de :
Grote Kerkstraat 23
4651 BA Steenbergen 

Telefoon of Whatts App:

Tijdens onze openingstijden kunt u bellen naar
0167- 566262

E-mail:

Wilt u contact opnemen, stuur dan een e-mail naar: rozemarijnblommers@outlook.com
met uw vraag of bericht.


Onze openingstijden zijn:

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 9.30 - 17.30
Woensdag: 09.30-17.30
Donderdag: 9.30 - 17.30
Vrijdag: 09.30-17.30
Zaterdag: 9.30- 17.00
Zondag: Gesloten


© Copyright 2022 Rozemarijn Steenbergen - All Rights Reserved

This web page was made with Mobirise